Historik

Bakgrunden till SeniorExpo är en genuin vilja att skapa Sveriges bästa event för seniorer. Tidigt insåg vi att nyckeln till framgång låg i en balanserad mix av nytta och nöje. Genom ett tätt och mycket positivt samarbete med våra första samarbetspartners - lokalföreningarna för PRO och SPF Seniorerna - lyckades vi skapa en produkt som allt jämt får högsta betyg av både besökare och utställare. Vi fortsätter utvecklingen av SeniorExpo - med fast och stadig blick framåt.
Nedan, låt oss titta lite i backspegeln...      

2016 - premiär för SeniorExpo i Östersund

Jämtlands president, Ewert Ljusberg, invigde premiäråret av SeniorExpo. 

En god halvtimma innan dörrarna skulle öppna på premiärdagen 2016, ringlade köerna långa utanför mässarenan OSD. Förväntningarna från femtiotalet utställare, anlända besökare och arrangör var stora. Mässan startade med rejäl invigning i foajén och vem kunde vara mer lämpad att inviga premiären av jämtländska SeniorExpo - än länets alldeles egna president? Ewert Ljusberg öppningstalade och bjöd mässbesökarna på musikalisk underhållning under resterande premiärdag.

Christina Tallberg, Riksordförande PRO. 

Christina Tallberg, Riksordförande PRO, bjöd på ett intressant fördrag om pensionärernas situation i landet. Den stora publiken fick möjlighet att ställa sina frågor och komma med förslag på frågor som bör lyftas på riksplanet. 
Under lördagen bjöds det på en mängd föreläsningar, allt från träning till semesterresor stod på programmet. Step & Showgruppen The Cramp Rolls stod för lördagens scenunderhållning.
Mässhallarna var fyllda av utställare och besökare under båda mässdagarna. Totalt räknades strax under tretusen besökare in under mässan.
Vi som arrangerade mässan insåg att vi var något bra på spåret, när både besökare och utställare spontant berömde mässans innehåll och utformning.  

2017 - ett lyckat koncept tas till nästa nivå

Den andra upplagan av SeniorExpo genomfördes i januari 2017 - fortfarande på OSD i Östersund. Detta år satsade vi extra mycket på att säkerställa en bred och intressant mix av utställarer och föreläsningar.
2017 fick SPF Seniorena möjligheten att tillsätta mässans huvudtalare. Christina Rogestam,  förbundsordförande SPF Seniorerna, bjöd på ett engagerande tal och lockade en stor publik till mässans stora scen.    

Christina Rogestam,Förbundsordförande SPF Seniorerna. 

PRO´s sakkunnige i pensionärernas ekonomi, Anders Thoré, föreläste på mässan. Han gav publiken svar på frågor om svensk pensionspolitik. Neuropsykologen Agneta Sandström bjöd på en mycket intressant föreläsning under temat - Skötselråd för din viktigaste mojäng - vad behöver hjärnan för att läka?
Sonja Elvstål gav ett inspirerande föredrag om hur man kan klara allt - om bara viljan finns. 

The Cramp Rolls tackar en jublande publik. 

Klassiska Cool Candys bjuder på en fantastisk scenshow.

Detta år ökade vi inslaget av musikunderhållning på mässan. The Cramp Rolls bjöd återigen på en fantastiskt scenshow och
Cool Candy bjöd på en serenad av klassiska dansbandslåtar. Spontan dans uppstod framför scenen när Cool Candys spelade. När publiken inte kan sitta still -  då är betyget högt till ett dansband.  

Återigen samlade mässan närmare 3000 besökare och ett femtiotal utställare.

2018 - nytt publikrekord och kölista för  monterplats

Bengan Jansson underhåller publiken med musik och mycket humor. 

2018 fick mässan skapa en kölista för utställarna. Alla monterplatser fylldes innan jul, men fler ville vara med.

Trångt i mässgångarna, men bara glada miner från utställare och besökare.  

Detta år kom PRO Riksordförande Christina Tallberg tillbaka till SeniorExpo. Christina, tillsammans med Centerpartiets talesman för Sjukvårds- och Hälsofrågor, Anders W Jonsson samt Margareta Winberg (S) stod för mässans politiska inslag. Christina Tallberg fick förmånen att delge publiken en riksnyheten. Parterna bakom tjänstepensionsavtalet PA-KL, hade precis kommit överens om att omförhandla avtalet som gett sänkta tjänstepensioner - ett besked som publiken tog emot med en rungande applåd.

Dr Clas Malmström bjuder publiken på föredraget - Att må bra trots kronisk sjukdom. .

Clas Malmström, läkare och stressforskare, bjöd på ett 90 minuter långt föredrag under lördagen. Clas är Sveriges ledande stressforskare och hans föredrag blev mycket uppskattat.

För det tredje året i rad, hade vi lyckats samlat över tretusen glada pensionärer och strax över femtio utställare till SeniorExpo.